Endodonti Kliniği

ENDODONTİ ANABİLİM DALI

Endodonti Anabilim Dalı, pulpa (dişin damar-sinir paketi) ve periapikal dokuların (kök ucunu çevreleyen dokular) hastalıkları ve bu hastalıkların etiyolojisi, önlenmesi ve tedavisini konu edinen bir diş hekimliği dalıdır.

Endodontik tedavi ya da daha çok bilinen adıyla kök kanal tedavisi; pulpanın çıkarılmasını, kök kanal boşluğunun kanal eğeleriyle mekanik olarak genişletilmesini, dezenfektan solüsyonlarla yıkanarak temizlenmesini, doku dostu ve sızdırmaz materyallerle doldurulmasını içerir.

Anabilim Dalı'mızda 1 Profesör, 2 Doçent ünvanına sahip toplam 3adet öğretim üyesi bulunmaktadır. Kurulduğu günden itibaren anabilim dalımızda doktora ve uzmanlık eğitimi devam etmektedir. Günümüze kadar toplamdas13 adet doktora,14 adet uzmanlık eğitimi tamamlanmıştır.

Anabilim Dalımız 14 adet diş üniti ile hizmet vermektedir.

Anabilim dalımızda verilen başlıca klinik hizmetler;

• Vital pulpa tedavileri
  • Travmaya uğramış dişlerin tedavileri
  • Kök kanal tedavisi
  • Kök kanal tedavisinin yenilenmesi