Covid-19 Salgını İle Mücadele de Fakültemiz'den Büyük Adım

Başlama Tarihi :   23.07.2020 Bitiş Tarihi :   31.12.2020

Millete hizmet yolunda üstün standartlarda hizmet anlayışı ile fakültemizde hayata geçirilen bir başka örnek yeniliğe imza atmanın haklı gururunu yaşıyoruz.. Diş tedavileri esnasında karşı karşıya kalınan enfeksiyonlar direkt olarak kan, oral veya diğer vücut sıvılarıyla bulaşabileceği gibi, kontamine aletler, kontamine yüzeyler,ağız yada solunum yolundan kaynaklı sıvıların aerosool  şeklinde etrafa saçılması ile de bulaşabilir. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda fakültemiz bünyesinde covid-19 salgını sürecinde alınan tüm tedbir ve önlemler ile elde edilen enfeksiyon kontrolünün amacı; patojen mikroorganizmaların azaltılması, çapraz enfeksiyonların önlenmesi için potansiyel enfekte bütün enstrümanların ve hastaların rehabilite edilmesi, hasta ve personelin enfeksiyondan korunması, enfeksiyonun kontrolü sterilizasyon ve dezenfeksiyon konusunda öğrenciler dahil tüm akademik ve idari personelin bu konuda biliçlendirilmesidir. Bu bağlamda, Türkiye genelinde önemli ilklerle adından söz ettiren fakültemiz Covid-19 salgını süreciyle mücadele noktasında da aldığı sıkı tedbirler ve önemli düzenlemelerin yanı sıra modern şekilde dizayn edilen tam izolasyon sağlayan özel cam kabinler de fakültemize kazandırıldı. Bu önemli kazanımda büyük desteğini bizlerden esirgemeyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız hocamıza Şükranlarımızı ve Teşekkürlerimizi sunuyoruz..