Fakültemizde Ağız ve Diş Sağlığı Alanında Büyük Atılım

Başlama Tarihi :   28.12.2023 Bitiş Tarihi :   31.12.2025

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yildiz, Rektör YardimcimIz Prof.Dr. Hakan Yekbas,Genel Sekreterimiz Doç Dr.Enis Baha Bicer, Fakülte Dekanımız Prof. Dr. İhsan HUBBEZOĞLU, Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr.  Derya ÖZDEMİR DOĞAN, Prof. Dr. Vildan BOSTANCI ve akademik personellerimizin katılımı ile Fakültemiz bünyesine kazandirilan yüksek gözünürlüklü, özel agiz içi probu olan ultrason cihazi ve intraoral çekim similasyon kabin sisteminin açılışını gerçeklestirdi.
Agiz içi probu olan ultrason cihazi ile gebeler ve cocuklar gibi radyasyon açisindan riskli gruplarda göruntüleme imkâni sağlanabilecek, baş ve boyun bölgesinde, çeşitli agiz kanseri vakalari erkenden teshis edilebilecek.
Ayrıca Fantom laboratuvarina kazandirilan intraoral ekim similasyon kabin sistemi ve ekipmanlari ile de ögrencilerin egitimde daha kaliteli bir diş göruntüsü alınması sağlanacak. Ortodontide tel tedavisine anternatif olarak şeffaf plak tedavisi için gerekli ekipmanlarda fakültemiz bünyesine kazandırıldı.