Protetik Diş Tedavisi Kliniği

Protetik diş tedavisi dişlerin şekil form bozuklukları ve eksikliklerinin tedavisini ağız fonksiyonlarının düzenlemesini ve tamamlanmasını sağlayan ayrıca hastanın görüntüsünün ve estetiğinin geliştirilmesinde etkili bir tedavi bilimidir.

Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalımızda yüklenilen bu zor görevi yerine getirmek için deneyimli öğretim üyesi kadrosu ve eğitimli yardımcı personeli yoğun ve öz verili bir şekilde çalışmaktadır.

Protetik Diş Tedavisi dersleri, beş yıllık diş hekimliği eğitiminin, teorik ve pratik olarak büyük bir alanını kapsar. Ana Bilim Dalımız, yüksek lisans eğitiminin yanısıra alanında uzman diş hekimleri yetiştirmek amacıyla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsüne bağlı olarak 4 yıllık Protez Doktora Programı eğitimi ve 3 yıllık uzmanlık eğitimi vermektedir.

Anabilim Dalımızda 3 profesör, 1 doçent, 1 Dr Öğretim Üyesi ve 11 araştırma görevlisi ile hizmet vermektedir.

Anabilim Dalımızda 24 adet diş üniti bulunmaktadır.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalında güncel bilimsel ve teknolojik yenilikler yakından izlenerek;

• Kron-Köprü Protezleri ( Zirkon, cam seramik, metal destekli )
  • Hareketli Protezler ( Total ve parsiyel protezler )
  • Hassas Tutuculu (çıt-çıtlı ) Kron ve Protezler
  • İmplant üst yapı uygulamaları ( Sabit ve Hareketli Protezler )