Türkiye' deki İlk Yerli ve Milli İmplant Gururlandırdı.

Başlama Tarihi :   02.06.2020 Bitiş Tarihi :   30.11.2020

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde başlayan yerli ve milli üretim yönelim hamlesi çerçevesinde bir hamle de Sultan şehir Sivas'tan geldi.
Fakültemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Görler tarafından Eksantrik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (ESTAŞ) ile yaptığı iş birliğiyle yürüttüğü yerli implant üretme projesi Sivas'ta hayata geçti. Bu kapsamda Sivas’ın uluslararası camiada tanıtımına katkı sağlayacak tamamen yerli ve milli olarak üretilen aynı zamanda yüksek teknoloji gerektiren materyaller ile geliştirildiği dental implant sistemlerinin tanıtımı fakültemizde gerçekleştirildi. ESTAŞ Medikal Satış ve Pazarlama Sorumlusu Yüksek Mühendis Bahadır Karaca’ nın ürün tanıtımını yaptığı toplantıya Fakülte Dekanımız Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Recai Zan ve öğretim üyeleri katıldı. Toplantı öncesinde konuşan Doç. Dr. Oğuzhan Görler ülkemizin son yıllarda sağlık alanında büyük bir atılım gerçekleştirdiğini, özellikle korona virüse karşı yürütülen mücadelede bunun etkin bir şekilde görüldüğünü, diş sağlığı konusunda da yerli ve milli çalışmalar yaptıklarını bildirdi.