İlçelerimizdeki Yatılı Bölge Okullarında Okuyan Öğrencilerimizin Diş Tedavileri Devam Ediyor...

Başlama Tarihi :   25.11.2016 Bitiş Tarihi :   25.12.2016

                İlçelerimizde bulunan yatılı bölge okullarında eğitim gören ilkokul ve ortaokul çağındaki öğrencilerin, diş hekimi korkularını yenmeleri ve diş muayenesine gelemeyen öğrencilerin diş tedavilerinin yapılabilmesi için ilçe kaymakamlarının da desteğiyle; pilot uygulama olarak Hafik Yatılı Bölge Okulu öğrencilerinin diş tedavileri ile başlayan örnek uygulamamız kapsamında daha sonra Doğanşar Yatılı Bölge Okulu öğrencilerini misafir ettik.

 

Fakültemiz hekimlerinden oluşturulan ekip tarafından ziyaret edilen okullarda bütün öğrencilerin ağız-diş taraması yapılarak, yapılması gereken tedavileri formlara kaydedildi. Ardından bu formlar çocuklar tarafından velilerine sunuldu. Formlarda öğrencilerde yapılması gereken tedavilerin isimleri belirtildi ve bu formla beraber  “tedavi onam formu” da gönderildi. Tedaviyi kabul eden ailelerin çocukları, refakatçi olarak görevlendirilen iki öğretmen eşliğinde Kaymakamlık tarafından tahsis edilen iki otobüsle okullarından alarak Fakültemize getirildi.

 

Sevimli misafirlerimiz tedavi öncesinde ve sonrasında hazırlamış olduğumuz dinlenme salonumuzda televizyon seyrederek keyifli zaman geçir Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın katkılarıyla yemekhanemizde kendileri için hazırlanan öğle yemeği yeme imkanı bulmaktadırlar.

Uygulamamız tüm ilçe ve köy okullarında eğitim gören öğrencileri kapsayacak şekilde devam etmektedir.

Yukarı