2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi

Başlama Tarihi :   28.09.2017 Bitiş Tarihi :   28.11.2017

 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal Kılıç, Rektör Danışmanlarımız Yrd. Doç. Dr. Enis Baha Biçer, Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Görler, Yrd. Doç. Dr. Taner Çifçi, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın,  Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Tuğut, Şarkışla Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Miraç Burak Gönültaş, Sivas Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Uğur Tutar ile Üniversitemiz Öğrenci Konseyi Başkanı Emrullah Gök ve öğrencilerimiz katıldı.

Akademik Yılı Açılış Töreninde konuşan Cumhurbaşkanımız Erdoğan, “Üniversiteye giriş sistemini kolaylaştıracak sistemler geliştirmeliyiz. FETÖ denilen ahlaksızlar kendilerinin dershanelerinin verdiği sorularla üniversite sınavlarını da yaptılar ve o kitaplarla çocuklarımız belli istikametlere yöneldi. Bundan tamamıyla kurtulmalıyız. Burada MEB ve YÖK'ün iş birliği büyük önem arz ediyor. Daha az baskı oluşturan bir sistemi geliştirmeli ve hayata geçirmeliyiz.” dedi.

Ardından konuşan YÖK Başkanımız Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç tüm üniversitelerin, Türkiye'nin yer aldığı zor coğrafyada, Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü ve gururlu duruşunu destekleyecek altyapı ve iş gücünü üretme, bilimsel ve teknolojik gelişmenin merkezi olma bilincinde olduğunu kaydetti.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra üniversitelere yerleşmiş terörist yapının oluşturduğu tahribatın giderilmesi çalışmalarında önemli yol aldıklarını dile getiren Saraç, üniversitelerde güven ve huzur ortamının yeniden tesis edildiğini söyledi.

Saraç üniversiteye giriş için planlanan yeni sistem hakkında şu açıklamalarda bulundu: "Yükseköğretim dünyanın her yerinde dinamiktir. Dolayısıyla bu durum belirli zaman aralıklarınsa değişiklik zorunlu olmaktadır. Üniversiteye sınavsız geçiş mümkün olmamakla birlikte sınav stresini azaltacak daha yalın sistemin Türkiye'ye kazandırılmasının kaçınılmaz olduğu bir gerçek. Şu an uygulanan sistem iki aşamalı.” dedi.

Ayrıca yeni tasarlanan cübbelerimiz ilk olarak Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve yönetim kadromuz tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan programda giyildi ve büyük beğeni topladı.

Yukarı